zandvoort-circuit, bron: Pexels, Aaron Cornelissen

NS bereidt Grand Prix-weekend voor met voorverkoop treinkaartjes

NS is begonnen met de voorverkoop van speciale retourtjes van en naar Zandvoort aan Zee, waar van 3 tot en met 5 september het Formule 1-circus neerstrijkt voor de Grand Prix van Nederland (DGP). De kaartverkoop is het startschot van de voorbereiding op het Formule 1-weekend, waarin NS dagelijks tienduizenden reizigers verwacht te vervoeren.

Het speciale DGP Retour is vanaf 1 tot en met 15 juni online verkrijgbaar met 20 procent korting. Door de kaartjes nu al in de voorverkoop te doen, hoopt NS via de vroege beslissers inzicht te krijgen in wie waar vandaan komt, om zo de dienstregeling zoveel mogelijk te kunnen aanpassen.

Met het kaartje kun je gedurende alle dagen waarop er activiteiten op en rond Circuit Zandvoort zijn vanaf elk station in Nederland naar Zandvoort aan Zee en weer terug reizen. Je kunt er ook voor kiezen om niet op dezelfde dag terug te gaan. Daarnaast is het kaartje al vanaf donderdag geldig, zodat reizigers de verwachte drukte op vrijdag, wanneer er vrije trainingen zijn op het circuit, kunnen vermijden.

Maximaal 12 treinen per uur

Op alle drie de racedagen, te weten vrijdag, zaterdag en zondag, zet NS vanaf 07.00 uur in de ochtend maximaal 12 treinen per uur in. Normaal gesproken zijn dat er twee per uur. Voor het raceweekend zullen honderden machinisten en conducteurs opgetrommeld worden. Daarnaast zullen medewerkers op de perrons ingezet worden om de reizigersstroom in goede banen te leiden.

Om het risico op treinuitval te verminderen, is vorig jaar de stroomvoorziening voor de treinen aangepast. Daarnaast zijn op station Zandvoort aan Zee twee extra perrons aangelegd en bredere trappen geïnstalleerd.

In maart maakte NS bekend dat het vanaf april meer zogeheten strandtreinen richting Zandvoort aan Zee zou inzetten. De vier extra Sprinters die doorgaans van juni tot september tussen Haarlem en Zandvoort rijden, zullen dit jaar vanaf april ingezet worden tot aan oktober. Die beslissing en dienstregeling staat los van het Grand Prix-weekend, zo benadrukte een woordvoerder destijds.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.