ICE 4 rijdt over Bartelsgrabenbrug

DB plant recordaantal treinen in voor zomerdienstregeling

Deze zomer zullen ruim 330 ICE-treinen van Deutsche Bahn op het Duitse spoor rijden, zo blijkt uit de zomerdienstregeling van de vervoerder. Volgens DB is dat een recordaantal. Er worden onder meer extra treinen ingezet op de routers naar belangrijke toeristische trekpleisters.

DB heeft becijferd dat er met ingang van deze maand dagelijks ruim 10.000 plaatsen extra beschikbaar zijn in de ICE-treinen. Zo zullen er vaker treinen rijden naar plaatsen als Emden en Dagebüll, zodat toeristen de Oost-Friese Waddeneilanden kunnen bereiken. De dienstregeling zal aansluiten op die van de verschillende veerdiensten. Ook toeristische oorden aan de Oostzee zullen makkelijker bereikbaar worden.

Lange afstanden

“De reislust van Duitsers is onverminderd groot. We verwachten dat er ook dit jaar veel animo zal zijn voor vakanties in eigen land. Daar stellen we ons op in”, aldus Michael Peterson, bij DB verantwoordelijk voor de lange afstanden.

Daarnaast zullen meer treinen ingezet worden richting het zuiden, onder meer op de routes naar het Bodenmeer en de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De extra treinen zullen geleidelijk in de dienstregeling ingepast worden. Zo gaat de trein tussen Berlijn en Tirol vanaf 3 juli rijden, die tussen München en Dagebüll twee weken later. Reserveren kan al wel.

Lees meer:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Esther Geerts

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.