ICE 4 rijdt over Bartelsgrabenbrug

DB ontdekt afwijkingen in wielen van nieuwe ICE 4-trein

Deutsche Bahn (DB) heeft tijdens routine-onderhoud aan de onderstellen van een onlangs uitgeleverde ICE 4-trein afwijkingen aangetroffen in de wielen. De afwijkingen kwamen aan het licht tijdens gepland ultrasoon onderzoek. De komende weken worden daarom de wielen van in totaal 800 assen onder de loep genomen.

Volgens berichten in Duitse media gaat het om een ICE 4-trein die ergens in de afgelopen 16 maanden uitgeleverd is door Siemens Mobility en Bombardier Transport, inmiddels onderdeel van de Alstom Group. DB bevestigt dat het de bedrijven heeft gevraagd om de problemen met de wielen te verhelpen.

Ultrasoon onderzoek

Daarbij zullen alle 1.600 exemplaren aan ultrasoon onderzoek onderworpen worden. Indien nodig zullen er wielen worden vervagen. Dat gebeurt onder garantie en zal tot aan de zomer in beslag nemen. DB benadrukt dat de veiligheid van de reizigers niet in het geding is of is geweest en dat de federale spoorautoriteit EBA op de hoogte is gesteld.

De nieuwe ICE 4-treinen doen sinds 2017 dienst op het Duitse spoor. DB heeft de afgelopen tien jaar maar liefst 1.511 treinstellen bij Siemens Mobility besteld. Daarmee kan DB maximaal 137 treinen samenstellen. Afgelopen januari sleepte Siemens Mobility een opdracht in de wacht voor onderhoud en aanpassingen aan 40 van de 60 exemplaren van de ICE 4 die DB reeds in bedrijf heeft. DB schrijft voor dat de treinen na 1,65 miljoen afgelegde kilometers onder handen genomen moeten worden.

Lees meer:

Auteur: Esther Geerts

1 reactie op “DB ontdekt afwijkingen in wielen van nieuwe ICE 4-trein”

Sweetlaker 9520|10.04.21|21:35

“Dat gebeurd onder garantie”

Tegenwoordige tijd, dus “gebeurt”.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.