IJzel op de bovenleiding, foto: ProRail

Treinverkeer Zwolle kampte met rijp op bovenleiding

Het treinverkeer rond Zwolle had zondagochtend te maken met ijs op de bovenleiding, waardoor er minder treinen reden tussen Amersfoort en Zwolle. Schraaptreinen hebben de bovenleidingen op dit traject schoongeveegd waardoor het treinverkeer weer kan worden gestart.

Door ijs op de bovenleiding kunnen treinen niet voldoende spanning krijgen om te rijden. Om die reden wordt in opdracht van ProRail in de nacht op veel trajecten met schraaptreinen gereden, veelal historisch treinmaterieel, om de bovenleiding ijsvrij te houden.

Maatregelen

Ondanks deze maatregelen kwamen zondagochtend toch twee treinen bij Zwolle stil te staan. Een trein zonder reizigers kon na een half uur weer doorrijden naar station ‘t Harde. In de andere gestrande trein zaten vier reizigers die per bus werden geëvacueerd. Dat gebeurde onder begeleiding van incidentenbestrijders van ProRail. Ook deze tweede trein kon uiteindelijk weer terugrijden naar Zwolle.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.