Onthulling omgekleurde 1700-locomotief VolkerRail

SpoorProTV: 1700-locomotief krijgt tweede leven en OV-NL over verlengde lockdown

VolkerRail heeft eind vorig jaar bij NS drie elektrische locomotieven van de 1700-serie gekocht. Alle drie de locomotieven hebben zich jarenlang bewezen in het reizigersvervoer. Een van deze locomotieven werd gistermiddag onthuld in Amersfoort. Het videoverslag is vandaag om 14.00 uur te zien in de uitzending van SpoorProTV.

Door de instroom van nieuw materieel heeft NS de 1700-locomotieven uit gebruik genomen, maar deze voertuigen zijn zeker nog niet afgeschreven. De voertuigen worden opgeknapt en krijgen de VolkerRail-kleurstelling. Dinsdagmiddag werd het eerste exemplaar onthuld.

Verlenging lockdown

Verder is voorzitter Pedro Peters van OV-NL te gast in de uitzending reageert op de verlenging van de lockdown die premier Rutte dinsdagavond bekendmaakte. Hij zal het kabinet oproepen om de steunmaatregelen aan vervoerders in het OV, de zogenaamde beschikbaarheidsvergoeding, te verlengen tot eind 2021. Ook vertelt hij over de gevolgen van de lockdown voor het openbaar vervoer.

SpoorProTV is iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live op YouTube te zien en is daar na afloop ook terug te kijken. Mensen die zich abonneren op het videokanaal, krijgen automatisch een melding als er een nieuwe uitzending of videoreportage online staat.

Banner SpoorProTV groot

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “SpoorProTV: 1700-locomotief krijgt tweede leven en OV-NL over verlengde lockdown”

John Hogaarts|13.01.21|17:52

Worden deze ook in de bekende pool ingezet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.