Een reiziger met een mondkapje, foto: NS

10 procent OV-reizigers weigert mondkapje te dragen

Ongeveer 10 procent van de mensen die met het OV reist, weigert een mondkapje te dragen. Reizigers die in trein, bus, tram en metro bewust geen masker opdoen, omdat ze corona ontkennen of gewoon lak hebben aan de regels, is een steeds grotere irritatie voor medereizigers.

“Voor veel bange kwetsbaren ook reden om niet meer met het OV te gaan”, waarschuwt OV-ombudsman Bram Hansma in de Telegraaf aan de hand van klachten.

Coronahufters

Voorzitter Pedro Peters van koepel OV-NL, waarbij alle vervoersbedrijven, NS, streek- en stadsvervoerders zijn aangesloten, geeft toe dat het aantal ‘coronahufters’ niet daalt. “Het gaat grofweg om circa tien procent van het aantal reizigers, dat de mondkapjesplicht stelselmatig negeert”, zegt hij.

Er zijn al gauw meer dan 100.000 reizigers per dag die zich niks aantrekken van de virusrisico’s en het wettelijke verbod om zonder kapje het ov in te gaan. Zelfs nu dat ov door de coronabeperkingen slechts op een derde van de ‘normale’ reizigers draait. “Het is niet de bedoeling dat dit door wangedrag van een minderheid nog lager zal worden”, vindt Hansma.

(Bron: ANP)

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.