Botsing tussen trein en vrachtwagen in Roermond, foto: ProRail

Twee gewonden bij botsing tussen intercity en vrachtwagen

Op een beveiligde overweg in Roermond heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een passagierstrein en een vrachtwagen. Daarbij zijn twee inzittenden van de trein gewond geraakt. Ze hadden nekklachten en hebben zich laten behandelen door ambulancepersoneel. Volgens ProRail is de schade aan het spoor groter dan verwacht.

Het treinverkeer tussen Roermond en Weert kon in de loop van vrijdagmiddag weer opstarten. Van Roermond richting Sittard reden sinds vrijdagochtend weer treinen.

Berging

Incidentenbestrijders van ProRail en spoorwerkers van aannemer Strukton Rail hebben donderdagnacht de intercity en vrachtwagen van het spoor gehaald. De herstelwerkzaamheden zijn rond 3.00 uur gestart. ProRail meldde dat de schade aan de infrastructuur groot was Onder meer de bovenleidingsportalen en de overweginstallatie raakten zwaar beschadigd. Ook spoorstaven moesten worden vervangen.

Het ongeluk gebeurde donderdagmiddag op een beveiligde overweg aan de Parallelweg in Roermond. De Incidentenbestrijding van ProRail ging ter plaatse om reizigers en treinpersoneel veilig uit de trein te halen en de trein te bergen. Pas na de berging kon worden vastgesteld hoe groot de schade aan het spoor was.

De vrachtwagen stond toen het ongeluk gebeurde midden op de spoorwegovergang, waarbij de slagbomen van de overweg sloten. Op een filmpje is te zien dat de chauffeur probeerde de machinist nog te waarschuwen, maar hij kon niet voorkomen dat de trein tegen zijn vrachtwagen aan reed. De vrachtwagen was geladen met rollen papier, die deels naast de trein belandden.

Bekijk hier de beelden van het ongeluk:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.