ERTMS Atlas Level 2 op het Zwitserse spoor, foto: Alstom Transport / E. Lamperti

Alstom wint contract voor installatie ETCS in 23 locomotieven Infrabel

Alstom heeft een contract gewonnen voor de levering en inbedrijfstelling van ETCS en het Belgische treinbeveiligingssysteem TBL1+ in 23 HLD77-locomotieven van Infrabel. Dit is inclusief een optie om vijf extra locomotieven van hetzelfde type hiermee uit te rusten.

De ERTMS-experts van de Alstom-vestiging in Charleroi worden verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project. Zij zullen zich de komende tijd richten op het ontwerp, de testen, de homologatie en de inbedrijfstelling. Na de inbedrijfstelling en de garantieperiode zal Alstom vijf jaar lang het onderhoud van de treinbeveiligingssystemen in vijf werkplaatsen van de NMBS verzorgen. De NMBS installeert de systemen zelf in de locomotieven.

Treinbeveiliging

“Wij zijn blij met het vertrouwen dat de NMBS in ons heeft gesteld voor de uitrusting van 23 locomotieven met de ETCS- en TBL1+- treinbeveiligingssystemen. Onze digitale systemen zijn aanwezig op het merendeel van de NMBS-treinen in België om de reizigers een betrouwbare en kwalitatief goede service te bieden”, aldus directeur Bernard Belvaux van Alstom Benelux.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Alstom wint contract voor installatie ETCS in 23 locomotieven Infrabel”

Ariën|27.08.20|23:54

Ik vermoed dat het om de HLR 77 gaat?
De HLD7 is niet bekend als locomotief.

Marieke van Gompel|28.08.20|11:25

Beste Ariën,

Bedankt voor jouw reactie. Ik heb het nog even nagevraagd bij Alstom en het gaat om de HLD77. De D staat voor diesel.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.