Trein rijdt over boom Marienberg

Aanrijdingen in Tilburg en Almelo en evacuatie in Schipholtunnel

Op het spoor deden zich afgelopen weekend twee aanrijdingen voor, zonder dat daarbij gewonden vielen en een aanrijding met onbekende oorzaak en gevolgen. Op vrijdagmiddag strandde een trein met 250 reizigers aan boord in de Schipholtunnel door problemen met de stroomtoevoer. Alle reizigers konden na ruim een uur worden geëvacueerd.

Voor de evacuatie moest een van twee de tunnelbuizen van de Schipholtunnel buiten gebruik worden genomen. Daardoor was er maar beperkt treinverkeer mogelijk tussen Leiden en Hoofddorp. Vanwege de hoge temperatuur hadden een snelle evacuatie en het uitdelen van drinkwater volgens de incidentenbestrijders van ProRail de hoogste prioriteit. “De problemen met de stroomtoevoer zorgden er namelijk voor dat de airco in de trein was uitgevallen.”

Omgewaaide boom

In Marienberg bij Almelo reed zaterdagmiddag een trein van Arriva op een omgewaaide boom. De machinist zag de boom vallen, zette een remming in, maar slaagde er niet in om de trein op tijd tot stilstand te brengen. De versplinterde veroorzaakte een nog onbekende schade aan de trein, maar er vielen geen gewonden. De brandweer heeft de restanten van de boom onder de trein en langs het spoor verwijderd, melden lokale media.

Op een overweg in het Brabantse Rijen bij Tilburg botste zondagmiddag een auto op een trein. Beide voertuigen hadden alleen blikschade. De bestuurder reed na het ongeval weg in zijn beschadigde auto, maar werd later in Tilburg aangehouden. Rondom de overweg lagen verschillende brokstukken, waaronder de nummerplaten van de auto. Het gaat om een auto met Roemeens kenteken, meldt BN/De Stem. De auto is door de politie in beslag genomen en de bestuurder is aangehouden. Tegen 18.30 uur kon ook de trein zijn weg weer vervolgen.

Diezelfde avond 20:40 uur was er nog een aanrijding met onbekende oorzaak bij station Helmond. Er reden daarom zondagavond urenlang geen treinen tussen Eindhoven Centraal en Horst Sevenum. Het treinverkeer werd rond 00.30 uur hervat.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.