Rob van Opijnen, voorzitter Holland Spoor

Van Opijnen nieuwe voorzitter Stichting Holland Spoor

bron: SVO Rail

SVO-rail directeur Joost van Opijnen is de nieuwe voorzitter van Stichting Holland Spoor. Hij nam per 1 december de voorzittershamer over van Rob Kouffeld (80), die zijn vrijwilligerswerkzaamheden vanwege zijn leeftijd aan het afbouwen is.

Kouffeld was sinds 2012 voorzitter van de stichting die actieve railmusea in Nederland ondersteunt bij het restaureren en onderhouden van hun historisch materieel. De fondsen die hiervoor nodig zijn genereert de stichting door het met regelmaat inzetten van goedgekeurd en operationeel historisch spoorwegmaterieel voor concrete ritten. Denk hierbij aan het rijp- en ijzelrijden voor bovenleidingen, inzet voor detectiecontroles, controleritten na updates van beveiligingssoftware, praktijktesten voor wetenschappelijk onderzoek, bestrijding van gladheid door vallende bladeren en roestrijden.

Echte spoorman

Van Opijnen maakte naam in de spoorwegwereld met SVO-rail, een ingenieursbureau, gespecialiseerd in het flexibel bemensen van projecten op en rond het spoor in railinfrastructuur, beproevingsritten, kwaliteit, certificering, toelating en testen. Het kantoor van SVO-rail is gevestigd op station Baarn. Van Opijnen zal zijn professionele netwerk inzetten voor de doelen van de stichting. “Als echte spoorman heb ik een warm hart voor oude treinen,” zegt hij. “Ik verwacht deze dan ook te kunnen gaan inzetten voor onze eigen SVO-rail testwerkzaamheden op het gebied van treinbeveiliging en energievoorziening. Dat hierdoor vaker mooie oude treinen het station van Baarn aandoen, vind ik een bijkomende bonus!”

Interne cursussen

Met zijn passie voor het spoor en voor de mensen die werken aan spoorse projecten, denkt Van Opijnen het voorzitterschap van Stichting Holland Spoor uitstekend te kunnen combineren met SVO-rail. “SVO-rail draait om mensen met hart voor het spoor en de stichting ook,” zegt hij. “Naar die mensen zijn we bij SVO-rail altijd op zoek.” Medio 2020 zal SVO-rail haar interne cursusaanbod ook extern gaan aanbieden, wat de synergie van het bedrijf met de buitenwereld alleen nog maar zal vergroten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.