De ontspoorde passagierstrein van Deutsche Bahn, foto: ProRail

Geen treinen Enschede-Gronau na ontsporing passagierstrein DB

In Enschede is woensdagavond een passagierstrein van Deutsche Bahn ontspoord, nadat het voertuig tegen een omgewaaide boom reed. Niemand raakte daarbij gewond. De 35 gestrande reizigers zijn met een bus naar station Enschede gebracht.

NS meldt dat de treinen tussen Enschede en Gronau donderdag tot 18.30 uur niet kunnen rijden. Spoorbeheerder ProRail is op dit moment bezig met het hersporen van de passagierstrein, maar vanwege de positie van de trein duurt dit langer dan verwacht. De kraan kan niet dicht genoeg bij de trein komen.

Wegslepen trein

Als de trein terug op de rail staat moet het voorste draaistel tijdelijk worden hersteld, waarna de trein wordt weggesleept. Pas als de beschadigde trein weg is, kan eventuele schade aan de sporen worden hersteld. Vervoerder DB Regio zet vervangend busvervoer in voor de reizigers.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen treinen Enschede-Gronau na ontsporing passagierstrein DB | SpoorPro.nl
De ontspoorde passagierstrein van Deutsche Bahn, foto: ProRail

Geen treinen Enschede-Gronau na ontsporing passagierstrein DB

In Enschede is woensdagavond een passagierstrein van Deutsche Bahn ontspoord, nadat het voertuig tegen een omgewaaide boom reed. Niemand raakte daarbij gewond. De 35 gestrande reizigers zijn met een bus naar station Enschede gebracht.

NS meldt dat de treinen tussen Enschede en Gronau donderdag tot 18.30 uur niet kunnen rijden. Spoorbeheerder ProRail is op dit moment bezig met het hersporen van de passagierstrein, maar vanwege de positie van de trein duurt dit langer dan verwacht. De kraan kan niet dicht genoeg bij de trein komen.

Wegslepen trein

Als de trein terug op de rail staat moet het voorste draaistel tijdelijk worden hersteld, waarna de trein wordt weggesleept. Pas als de beschadigde trein weg is, kan eventuele schade aan de sporen worden hersteld. Vervoerder DB Regio zet vervangend busvervoer in voor de reizigers.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.