Deutsche Bahn, hoofdkantoor, Berlijn

Talgo gaat 23 treinen leveren aan Deutsche Bahn

Deutsche Bahn heeft een raamcontract gesloten met de Spaanse fabrikant Talgo voor de aanschaf van nieuwe langeafstandstreinen. In eerste instantie gaat het om 23 treinen.

Het contract met Talgo komt voort uit een Europese aanbesteding. De raamovereenkomst omvat maximaal honderd treinen met elektrische locomotieven. In eerste instantie heeft Deutsche Bahn 23 treinen besteld. Het gaat om een investering van 550 miljoen euro. De eerste treinen moeten in 2023 in gebruik worden genomen. Ze zullen onder meer worden ingezet voor de verbinding tussen Berlijn en Amsterdam.

Letland

Eind vorig jaar kreeg Talgo ook al een grote order vanuit Letland. Voor het Letse spoor gaat Talgo 32 elektrische treinen leveren. Die order heeft een waarde van ruim 225 miljoen euro en de treinen moeten tussen 2020 en 2023 worden geleverd.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.