Ontsporing NMBS trein Belgie

Trein zonder passagiers ontspoord in België

Illustration picture shows the scene where an empty train derailed in Neufvilles, Soignies, Friday 08 June 2018. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE

Bij de Belgische stad Zinnik ten westen van Charleroi is vrijdagochtend rond 10.30 uur een trein ontspoord. Dat gebeurde bij het station Neufvilles. Alleen de machinist was aanwezig, er zaten geen passagiers in de trein. Hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht door hulpdiensten. Dat melden Belgische media.

De materiële schade is groot. Een treinstel is gekanteld en in een veld terechtgekomen. Spoorbeheerder Infrabel zei tegen de Belgische krant HLN dat de palen van de bovenleiding zijn geraakt, waardoor de bovenleiding naar beneden is gekomen. Reizigers hebben daarom mogelijk nog dagen last van de ontsporing.

Onderzoek

De trein ontspoorde toen deze het zijspoor opreed. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. Er wordt een onderzoek ingesteld. Het treinverkeer tussen Zinnik en Jurbeke is stilgelegd. NMBS heeft bussen ingezet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.