Intercitytrein, station Rotterdam Centraal

ProRail boos over door voetbalfans gesloopte treinen

Spoorbeheerder ProRail is woedend op de voetbalsupporters die zondag in twee treinen coupés vernielden toen ze onderweg waren naar de bekerfinale tussen Feyenoord en AZ in Rotterdam. De twee treinen moesten hierdoor uit de dienstregeling worden gehaald. Andere treinen rondom Rotterdam Centraal liepen vertraging op.

Volgens spoorwegbeheerder ProRail is in een trein de hele coupé gesloopt en bij de ander een rookbom naar binnen gegooid. “Belachelijk dat treinen worden gesloopt en dat reizigers vertraging oplopen door een stel malloten dat het kennelijk een leuk voorafje vindt aan de bekerfinale om treinen te slopen,” laat de spoorbeheerder via Twitter weten.

Politie

Een van de treinen kwam uit Vlissingen. NS moest hulp krijgen van de politie toen de sfeer onder de supporters omsloeg. De trein sloeg station Rotterdam Blaak over en reed gelijk door naar Rotterdam Centraal, waar de Mobiele Eenheid de fans opwachtte. Alle reizigers werden gefouilleerd. Niemand werd gearresteerd omdat het niet te achterhalen was wie iets had gesloopt in de trein.

Een van de twee treinen kon even later weer worden ingezet, maar de schade aan de andere trein was te groot.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.