Intercity Direct, Amsterdam Centraal station

NMBS en NS starten op 9 april met Intercity Brussel via HSL

Foto: Marieke van Gompel

NS en NMBS willen vanaf maandag 9 april 2018 met de Intercity Brussel via de HSL-Zuid gaan rijden. Daarmee krijgt Breda een directe aansluiting met België. Den Haag behoudt vier keer per dag een rechtstreekse verbinding met Brussel.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “NMBS en NS starten op 9 april met Intercity Brussel via HSL”

Harry Boer|25.01.18|21:51

Goede zaak dat de Benelux nu via de HSL gaat rijden. Daardoor is er 30 minuten tijdswinst tussen Amsterdam/Schiphol. En de Benelux + vertrekt van Den Haag HS op daluren. Ook prima want dan is een overstap bij Rotterdam C minder hinderlijk voor de vele overstapreizigers.

Valt ook op dat vanaf Brussel Zuid naar Amsterdam C wel in Noorderkempen gestopt wordt. En omgekeerd van Amsterdam C naar Brussel Zuid/Midi niet. Hoe kunnen inwoners van de Belgische regio dan van Breda naar Brecht reizen?

rhido_online|08.02.18|01:51

@Harry Boer: Het station Noorderkempen zal station Brecht heten. Het gaat namelijk over hetzelfde station. Alleen de naam is anders. Net als je in Nederland bijvoorbeeld Hilversum Noord vroeger eerst had heet nu Hilversum Mediapark.

rhido_online|08.02.18|01:53

@Harry Boer: Het station Noorderkempen heet nu voortaan station Brecht. Het gaat namelijk over hetzelfde station.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.