Treindienst Hengelo-Bielefeld

Keolis heeft opstartproblemen met nieuwe Flirt-treinen

Keolis kampt met opstartproblemen van de treindiensten tussen Hengelo en het Duitse Bielefeld. Zondag startte de nieuwe dienstregeling, maar viel het merendeel van de nieuwe Flirt 3-treinen uit. Ook maandag vallen er nog treinen uit.

De treinen van 7.34 uur en 8.58 uur reden maandagochtend niet. Op de website van NS staat dat de vertraging tot een half uur kan oplopen, vanwege ‘beperkingen in de materieelinzet’. Het is nog onbekend hoe lang dit gaat duren. Reizigers kunnen gebruikmaken van stopbussen tussen Hengelo, Oldenzaal en Bad Bentheim.

Omschakelen bij grensovergang

RTV Oost meldt dat vervoerder Keolis de problemen van zondag weet aan de omschakeling naar een andere bovenleidingsspanning bij de grensovergang. De treinen van fabrikant Stadler zijn geschikt gemaakt voor 15 en 25kV wisselspanning en 1,5kV gelijkspanning, waarmee ze op het Nederlandse als Duitse spoor kunnen rijden. Echter ging het overschakelen zondag niet goed.

Lees ook:

Keolis rijdt vanaf zondag met nieuwe Flirt-treinen tussen Hengelo en Bielefeld

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.