Intercity naar Den Haag strandt in de weilanden vanwege een gebroken bovenleiding, foto: ProRail / Marnix Schmidt)

NS en ProRail: mijd avondspits vanwege hevige sneeuwval

NS en ProRail waarschuwen reizigers om maandag de avondspits te mijden. Vanwege de verwachte sneeuwval verwachten zij problemen op het spoor. Spoorvervoerder NS rijdt maandag opnieuw met minder treinen. Zondag werd de dienstregeling ook al aangepast vanwege het winterse weer.

Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier of elke tien minuten. Met het aanpassen van de dienstregeling verwachten ProRail en NS meer ruimte te creëren om eventuele problemen op het spoor op te lossen. Overal in Nederland staan extra sneeuw-, storingsploegen en wegsleep-locomotieven stand-by om waar nodig in te springen.

Winterweer

ProRail en NS waarschuwen dat treintijden veranderd kunnen zijn vanwege de start van de nieuwe dienstregeling of vanwege de aanpassing als gevolg van het winterweer. Reizigers wordt geadviseerd om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen en buiten de spits te reizen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.