Treinsimulator NS meet rijgedrag van machinisten

De treinsimulator FAME van Movares bij Railcenter in Amersfoort

Ingenieursbureau Movares heeft in opdracht van spoorvervoerder NS een simulator ontwikkeld, waarmee onderzoek wordt gedaan naar het rijgedrag van machinisten. Bijzonder aan deze simulator is dat de cabine is geprint door een 3D-printer met enorme robotarmen, waardoor de verschillende delen van de bestuurdersruimte op levensecht formaat zijn afgedrukt. De stuurtafel van deze simulator is gebaseerd op de Sprinter Lighttrain (SLT) van NS en werd tijdens de opening van het Railcenter op 15 juni voor het eerst aan het publiek getoond.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.