Overweg Oude Trekweg Harlingen (foto: ProRail)

Twee doden bij aanrijding trein en auto in Harlingen

In Harlingen zijn maandagochtend twee mensen om het leven gekomen bij een botsing tussen een Arriva-trein en een personenauto. De particuliere overweg waar het ongeval plaatsvond, wordt niet bewaakt door overwegbomen of overwegbellen. 

Pier Eringa, president-directeur van ProRail, heeft namens de spoorbeheerder laten weten diep geschokt te zijn door het ongeval. Hij betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van de slachtoffers. Het ongeval gebeurde op de onbewaakte, particuliere overweg aan de Oude Trekweg in de gemeente Harlingen. Deze overweg is beveiligd met lichtsignalen, een andreaskruis en een waarschuwingshek.

Eerdere aanrijding

De auto werd na de botsing zo’n 250 meter meegesleept door de trein. Deze personenauto was net vertrokken van een nabijgelegen boerderij. Een man van 31 en zijn driejarige zoontje kwamen bij het ongeval om het leven. Het treinverkeer tussen Dronrijp en Harlingen Haven lag gedurende een groot deel van de dag stil.

Op 8 februari jongstleden heeft hier ook al een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een Arriva-trein. Bij dat ongeluk raakte niemand gewond. Direct na de aanrijding van 8 februari zijn ProRail en de landeigenaar in gesprek gegaan over het opheffen van deze particuliere overweg. Deze gesprekken verlopen constructief, zo meldt de spoorbeheerder.

Lees ook:

Foto: ProRail

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van zusteruitgave Infrasite.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Twee doden bij aanrijding trein en auto in Harlingen | SpoorPro.nl
Overweg Oude Trekweg Harlingen (foto: ProRail)

Twee doden bij aanrijding trein en auto in Harlingen

In Harlingen zijn maandagochtend twee mensen om het leven gekomen bij een botsing tussen een Arriva-trein en een personenauto. De particuliere overweg waar het ongeval plaatsvond, wordt niet bewaakt door overwegbomen of overwegbellen. 

Pier Eringa, president-directeur van ProRail, heeft namens de spoorbeheerder laten weten diep geschokt te zijn door het ongeval. Hij betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van de slachtoffers. Het ongeval gebeurde op de onbewaakte, particuliere overweg aan de Oude Trekweg in de gemeente Harlingen. Deze overweg is beveiligd met lichtsignalen, een andreaskruis en een waarschuwingshek.

Eerdere aanrijding

De auto werd na de botsing zo’n 250 meter meegesleept door de trein. Deze personenauto was net vertrokken van een nabijgelegen boerderij. Een man van 31 en zijn driejarige zoontje kwamen bij het ongeval om het leven. Het treinverkeer tussen Dronrijp en Harlingen Haven lag gedurende een groot deel van de dag stil.

Op 8 februari jongstleden heeft hier ook al een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een Arriva-trein. Bij dat ongeluk raakte niemand gewond. Direct na de aanrijding van 8 februari zijn ProRail en de landeigenaar in gesprek gegaan over het opheffen van deze particuliere overweg. Deze gesprekken verlopen constructief, zo meldt de spoorbeheerder.

Lees ook:

Foto: ProRail

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van zusteruitgave Infrasite.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.