Werkzaamheden rondom station Roosendaal door BAM: foto: ProRail

Treinverkeer station Roosendaal hervat na wisselstoring

Het treinverkeer van en naar station Roosendaal heeft maandagochtend last gehad van een wisselstoring. Afgelopen weekend vernieuwde BAM Infrarail in opdracht van ProRail grote delen van het spoor in Roosendaal. Eén van de nieuwe wissels zorgde maandagochtend bij aanvang van de dienstregeling voor problemen. Spoormonteurs gingen ter plaatse om de wissel weer aan de praat te krijgen. Het treinverkeer is rond 10.45 uur hervat.

Om te zorgen dat treinen veilig over het spoor van en naar station Roosendaal kunnen blijven, wordt in drie periodes het spoor rondom dit station vernieuwd. De werkzaamheden betreffen onder andere de vervanging van 900 meter spoorstaaf, 5.000 ton ballast, 2.000 dwarsliggers en 14 wissels. De werkzaamheden vinden plaats in de periode van zaterdag 4 tot en met zondag 12 maart, in het weekend van 18 en 19 maart en het weekend van 25 en 26 maart.

Spoorwerkzaamheden

Vanwege de werkzaamheden rijden er in de genoemde weekenden geen of minder treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom/Essen. NS zet stop- en snelbussen in. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 maart is er een aangepaste dienstregeling tussen Bergen op Zoom en Dordrecht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.