Treinstel van Arriva, foto: ProRail

Treinverkeer tussen Groningen en Weener hersteld

ProRail heeft het beveiligingssysteem voor de treinverbinding tussen Bad Nieuweschans in de provincie Groningen en het Duitse Weener aangepast. Daardoor kunnen reizigers vanaf zondag weer gebruikmaken van dit internationale spoortraject. Dat is een maand eerder dan verwacht.

In december 2015 voer een vrachtschip tegen de spoorbrug over de Duitse Ems bij Weener en raakte de brug zwaar beschadigd. Sinds die tijd kunnen er geen treinen rijden tussen Bad Nieuweschans en Leer. Herstel van deze brug is op korte termijn niet mogelijk. Vandaar dat ProRail samen met de Duitse spoorbeheerder DB Netz op zoek zijn gegaan naar een tijdelijke oplossing.

DB Netz voerde aanpassingen uit aan het Duitse deel van het spoor. Dit maakt het mogelijk om de trein in Weener te laten aankomen, ‘omdraaien’ en veilig te laten terugrijden. De verbinding met het Duitse deel van het traject Groningen-Leer is daardoor deels hersteld.

Testritten

Vrijdag en zaterdag vinden er nog testritten plaats op het traject tussen Bad Nieuweschans en Weener. Vanaf zondag wordt de dienstregeling tussen Bad Nieuweschans en Weener weer opgestart.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Treinverkeer tussen Groningen en Weener hersteld”

Arco Sierts|27.10.16|14:23

Da’s geweldig mooi nieuws, maar het heeft wel gruweldegruwelijk lang geduurd voor zoiets banaal simpels als automatische rijrichtingskering. Nog veel zotter is dat deze functie al niet veel eerder geinstalleerd is, de brug lag er immers regelmatig uit ivm passage van een groot schip. Maar ja, infrabeheerders en klantgericht denken is een lastige combi…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.