Augmented Window, Hyperloop Transportation Technologies

Hyperloop-ontwikkelaar gaat met Deutsche Bahn samenwerken

Hyperloop Transportation Technologies (HTT) gaat samenwerken met Deutsche Bahn om een ‘Innovation Train’ te ontwikkelen. Het gaat om een conventionele trein die gebruikmaakt van technieken die het bedrijf ook voor de Hyperloop ontwikkelt. Een van de innovaties die straks in de Hyperloop komt is een raam met ‘augmented reality’. Daarbij veranderen ramen in reizigerscoupés in touch screens, waarbij de reiziger handmatig bepaalde informatie kan oproepen. Een andere ontwikkeling is een digitaal ecosysteem.

In het project, dat deze week van start gaat, werkt HTT met ontwikkelaars samen via crowdsourcing en een community. Deutsche Bahn financiert de implementaties van de nieuwe technologieën. Naar verwachting kunnen reizigers begin 2017 deze innovaties gaan testen.

Financiering

“Een van de grootste struikelpunten in openbaar vervoer is het tekort aan subsidies”, aldus topman Dirk Ahlborn van HTT. “Nieuwe technieken en ideeën kunnen voor een positieve reizigersbeleving zorgen. Andere financierings- en businessmodellen maken de uitrol hiervan mogelijk.”

“We zien deze samenwerking als bevestiging van de technologie die we op dit moment aan het ontwikkelen en als bewijs dat ons business model werkt. De structuur van ons bedrijf maakt partnerships mogelijk die interessant zijn voor vooruitstrevende organisaties zoals Deutsche Bahn”, zegt HTT-voorzitter Bibop Gresta.

Bekijk hier de video waarin reizigers gebruikmaken van ‘augmented reality’:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.