Test met Hyperloop in Las Vegas

Eerste Hyperloop-trein getest in Las Vegas

Het aandrijfsysteem van de Hyperloop-trein is woensdagavond met succes getest op een baan in de woestijn bij Las Vegas. De capsule bereikte een snelheid van 500 kilometer. De bedenkers van de Hyperloop hebben de ambiteuze doelstelling om de Hyperloop uiteindelijk 1100 kilometer per uur te laten rijden.

Tijdens de test woensdag werd na 1,1 seconden al een snelheid van 187 kilometer per uur bereikt. Hyperloop One gaat onderzoeken of de Europese steden Stockholm en Helsinki via een Hyperloop met elkaar kunnen worden verbonden. De reis tussen de Zweedse en Finse stad duurt op dit moment ongeveer zestien uur. Met de Hyperloop zou dit in een half uur mogelijk zijn, zo is de verwachting.

Transportsysteem

De Hyperloop is een duurzaam hogesnelheid transportsysteem met buizen, waarin capsules met passagiers voortbewegen. De buizen staan onder een lage druk, waardoor de luchtweerstand zo laag is dat er bijna met de snelheid van het geluid kan worden gereisd. De Hyperloop brengt passagiers in een korte tijd naar bestemmingen honderden kilometers verderop.

Bedenker van de Hyperloop is Elon Musk, topman van Tesla Motors en oprichter van SpaceX, een Amerikaans bedrijf voor ruimtetransport. Musk organiseerde een internationale competitie rondom de moderne hogesnelheidstrein. Het studententeam van de TU Delft kreeg in februari te horen dat het door is naar de finale van de ontwerpwedstrijd.

Bekijk de video van de test:

Lees ook:

Studenten TU Delft door naar finale Hyperloop-wedstrijd

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste Hyperloop-trein getest in Las Vegas | SpoorPro.nl
Test met Hyperloop in Las Vegas

Eerste Hyperloop-trein getest in Las Vegas

Het aandrijfsysteem van de Hyperloop-trein is woensdagavond met succes getest op een baan in de woestijn bij Las Vegas. De capsule bereikte een snelheid van 500 kilometer. De bedenkers van de Hyperloop hebben de ambiteuze doelstelling om de Hyperloop uiteindelijk 1100 kilometer per uur te laten rijden.

Tijdens de test woensdag werd na 1,1 seconden al een snelheid van 187 kilometer per uur bereikt. Hyperloop One gaat onderzoeken of de Europese steden Stockholm en Helsinki via een Hyperloop met elkaar kunnen worden verbonden. De reis tussen de Zweedse en Finse stad duurt op dit moment ongeveer zestien uur. Met de Hyperloop zou dit in een half uur mogelijk zijn, zo is de verwachting.

Transportsysteem

De Hyperloop is een duurzaam hogesnelheid transportsysteem met buizen, waarin capsules met passagiers voortbewegen. De buizen staan onder een lage druk, waardoor de luchtweerstand zo laag is dat er bijna met de snelheid van het geluid kan worden gereisd. De Hyperloop brengt passagiers in een korte tijd naar bestemmingen honderden kilometers verderop.

Bedenker van de Hyperloop is Elon Musk, topman van Tesla Motors en oprichter van SpaceX, een Amerikaans bedrijf voor ruimtetransport. Musk organiseerde een internationale competitie rondom de moderne hogesnelheidstrein. Het studententeam van de TU Delft kreeg in februari te horen dat het door is naar de finale van de ontwerpwedstrijd.

Bekijk de video van de test:

Lees ook:

Studenten TU Delft door naar finale Hyperloop-wedstrijd

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.