Desiro-treinstel, Siemens

NMBS claimt 60 miljoen vanwege defecte treinen Siemens

De NMBS heeft een schadevergoeding van 60 miljoen euro geëist van treinfabrikant Siemens, omdat de problemen met de Desiro-treinstellen blijven voortduren. De Desiro-treinstellen, die sinds begin 2012 op het Belgische spoor rijden, hebben onder meer problemen met het sluiten van de automatische deuren, het koppelen van treinstellen en de veiligheidssystemen.

“Ondanks een verbeter­programma van tachtig punten halen de treinen nog altijd niet het geëiste betrouwbaarheidsniveau”, stelt minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) in Belgisch dagblad De Standaard.

Defecten

De NMBS schafte enkele jaren geleden 305 Desiro-treinstellen aan voor een bedrag van 1,2 miljard euro. De defecten aan het materieel bleven zich opstapelen. NMBS-directeur Jo Cornu haalde afgelopen zomer al eens hard uit naar treinbouwer Siemens. “Zouden zij het appre­ciëren als hun auto elke 8.000 kilometer in panne stond”, zei hij.

De boete is onderdeel van een clausule in het contract dat enkele jaren geleden bij de aanschaf van het materieel is afgeloten. Als de treinen te veel defecten hebben, dan zou de fabrikant een boete moeten betalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NMBS claimt 60 miljoen vanwege defecte treinen Siemens | SpoorPro.nl
Desiro-treinstel, Siemens

NMBS claimt 60 miljoen vanwege defecte treinen Siemens

De NMBS heeft een schadevergoeding van 60 miljoen euro geëist van treinfabrikant Siemens, omdat de problemen met de Desiro-treinstellen blijven voortduren. De Desiro-treinstellen, die sinds begin 2012 op het Belgische spoor rijden, hebben onder meer problemen met het sluiten van de automatische deuren, het koppelen van treinstellen en de veiligheidssystemen.

“Ondanks een verbeter­programma van tachtig punten halen de treinen nog altijd niet het geëiste betrouwbaarheidsniveau”, stelt minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) in Belgisch dagblad De Standaard.

Defecten

De NMBS schafte enkele jaren geleden 305 Desiro-treinstellen aan voor een bedrag van 1,2 miljard euro. De defecten aan het materieel bleven zich opstapelen. NMBS-directeur Jo Cornu haalde afgelopen zomer al eens hard uit naar treinbouwer Siemens. “Zouden zij het appre­ciëren als hun auto elke 8.000 kilometer in panne stond”, zei hij.

De boete is onderdeel van een clausule in het contract dat enkele jaren geleden bij de aanschaf van het materieel is afgeloten. Als de treinen te veel defecten hebben, dan zou de fabrikant een boete moeten betalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.