DDZ, intercitytrein, NS

Treinverkeer één minuut stil voor slachtoffers vliegramp

Het treinverkeer in Nederland heeft woensdagmiddag om 16.00 uur één minuut stilgestaan om de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne te herdenken. Er werd geen reisinformatie omgeroepen en er vonden geen bouwactiviteiten plaats om zo treinreizigers en stationsbezoekers in staat te stellen een minuut stil te zijn. ProRail bracht de spoorvervoerders op de hoogte via een bulletin van het Landelijk Beleidsteam Incidentenmanagement Rail (LBI).

Aanvankelijk meldde de spoorbeheerder dat de treinen om veiligheidsredenen niet zouden worden stilgezet. Ook vervoerders HTM, RET, Veolia, Connexxion, Arriva en GVB en Hermes hadden hun voertuigen stilgezet ter nagedachtenis van de slachtoffers. Bij Connexxion was het boeken van taxiritten tijdens de één minuut stilte niet. Het GVB heeft de vlag van haar kantoor halfstok gehangen als teken van medeleven met de nabestaanden.

Herdenking

De eerste lichamen van slachtoffers kwamen woensdag aan op Vliegbasis Eindhoven. Daabij waren nabestaanden, koning Willem-Alexander, koningin Máxima, premier Rutte en vicepremier Asscher aanwezig. Direct na de aankomst werd een minuut stilte gehouden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.