Kabinet: installatie ERTMS alleen op drukke spoortrajecten

Sprinter, Intercity, treinen, NS

Het Europese beveiligingssysteem ERTMS wordt alleen op de drukst bereden spoortrajecten ingevoerd. Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu vrijdag bekendgemaakt. Het kabinet wil dat het systeem in 2022 in alle treinen is ingebouwd. Vanaf 2030 moeten de drukst bereden spoorlijnen van ERTMS zijn voorzien. Er is besloten om level 2 van ERTMS te installeren, omdat de technologie van deze variant van het beveiligingssysteem in diverse andere landen in Europa al is getest. Level 2 maakt het mogelijk om de huidige capaciteit van het spoor beter te benutten.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.