DB Schenker Harbour Express rijdt tijdens Wereldhavendagen

Bezoekers kunnen tijdens de Wereldhavendagen met de DB Schenker Harbour Express een reis maken over de Havenspoorlijn. Deze spoorlijn loopt van de Maasvlakte naar Rotterdam en is normaal gesproken gesloten voor publiek. De Wereldhavendagen zijn van 7 tot en met 9 september in de haven van Rotterdam.

Rotterdam heeft de grootste haven van Europa. De haven is een van de belangrijkste kruispunten van goederenstromen ter wereld. De overslag is jaarlijks ongeveer 430 miljoen ton. De treinen van DB Schenker komen elke dag in de Rotterdamse haven.

Excursies

De treinrit over de Havenspoorlaan is een van de vele excursies tijdens de Wereldhavendagen. Kaarten voor de DB Schenker Harbour Express zijn vanaf 27 augustus te koop via de website www.wereldhavendagen.nl.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.