Foto: Rob Dammers / Wikimedia Commons

ProRail plant nog geen buitengewone maatregelen tegen hitte

Foto: Rob Dammers / Wikimedia Commons

ProRail heeft nog geen buitengewone maatregelen in de planning voor de hittegolf van later deze week. Volgens een woordvoerder zijn er voorlopig nog geen plannen om de dienstregeling als gevolg van de hitte aan te passen.

“We hebben met de jaren geleerd waar we op moeten letten en we hebben de gebruikelijke maatregelen genomen”, laat de woordvoerder weten.

Zo lopen er op warme dagen aannemers langs het spoor om eventuele problemen snel aan te kunnen pakken. Ook houdt ProRail haar computers extra goed in de gaten om te voorkomen dat die oververhit raken. Daarnaast wordt er gelet op de aanwezigheid van voldoende water voor reizigers.

De temperatuur zal naar verwachting deze week oplopen naar 30 tot 35 graden. Deze zaterdag is er dan mogelijk sprake van een officiële landelijke hittegolf. Halverwege juli was er ook sprake van extreme hitte. Op 19 juli liep de temperatuur op tot bijna 40 graden.

Toen veroorzaakte de hitte grote schade aan het spoor. Zo moesten er reizigers gered worden uit een trein bij Haarle en kwam het treinverkeer naar België plat te liggen door twee kapotte zekeringen in een belangrijke tunnel in Rotterdam. Bovendien kunnen de temperaturen van spoorstaven oplopen tot 60 a 70 graden wanneer het buiten warmer is dan 30 graden.

“Alle collega’s bij ProRail, de incidentenbestrijding en aannemers hebben extra hard gewerkt in de zinderende hitte om alles goed te laten verlopen”, aldus een woordvoerder over de hitte van enkele weken geleden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Simone van der Lee

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.