Hans Smits, directeur Verkeersleiding ProRail

Hans Smits aangesteld als nieuwe directeur verkeersleiding ProRail

Hans Smits, directeur Verkeersleiding ProRail

Hans Smits is per 1 oktober de nieuwe directeur verkeersleiding binnen ProRail. De bestuurder was de afgelopen vijf jaar actief als manager landelijke verkeersleiding en was sinds half juli waarnemend directeur verkeersleiding. Smits werkt al sinds 1985 in de spoorsector en heeft veel ervaring in het operationele werkveld.

Smits volgt Roel Salden op als directeur Verkeersleiding die eind juli zijn vertrek aankondigde. Salden gaf daarbij aan niet de juiste persoon te zijn om de ‘basis op orde te brengen’ op de verkeersleidingsposten. Salden vertrok op 1 september, waarna Smits zijn taken overnam als waarnemer.

De verkeersleidingsposten kampen al jaren met een personeelstekort. Daardoor kwam het in het afgelopen jaar meerdere malen voor dat treinen tijdelijk niet konden rijden.

Verbinder naar alle lagen van de organisatie

Operationeel directeur Ans Rietstra bij ProRail: “Ik ken Hans als een verbinder naar alle lagen binnen de organisatie en naar vervoerders en andere externe partners. Deze kwaliteiten heeft hij ook afgelopen maanden in zijn waarnemende rol ingezet. Dit én zijn enorme ervaring maken Hans bij uitstek de persoon die de opgave van verkeersleiding in goede banen gaat leiden.”

Hans Smits: “Ik ben blij met het vertrouwen dat ik krijg en ga met veel energie en plezier aan de slag. De uitdagingen die voor ons liggen zijn fors. De mobiliteit groeit, terwijl we ook vraagstukken hebben rondom personele bezetting, de manier van samenwerken en goed werkgeverschap naar onze medewerkers. De bevlogenheid en professionaliteit die ik dagelijks in gesprekken aantref biedt veel potentie en drijft mij om tot het uiterste te gaan voor de collega’s binnen verkeersleiding, de vervoerders en andere bedrijfseenheden. Ik vind het een voorrecht om mijn loopbaan binnen de spoorsector op deze manier te bekronen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.