Cyberveiligheid spoor

Podcast: hoe maak je vitale infrastructuur weerbaarder voor cyberaanvallen?

Cyberveiligheid spoor

Digitalisering maakt de vitale infrastructuur waar onze maatschappij op draait steeds slimmer, maar de technologie maakt het tegelijkertijd ook kwetsbaar. Cyberaanvallen op transport, elektriciteitssystemen, bruggen en ziekenhuizen is een gevaar geworden voor onze samenleving.

In een podcast gaat Roel van Rijsewijk, directeur cyberveiligheid bij Thales, samen met voormalig commandant der strijdkrachten Peter van Uhm en digitaal evangelist Steven van Belleghem in op bedreigingen van buitenaf.

Bedreigingen voor de vitale infrastructuur

Ze praten over wat die bedreigingen voor de vitale infrastructuur betekenen en hoe systemen weerbaarder gemaakt kunnen worden. Van Rijsewijk sprak onder meer met veiligheidsonderzoeker Robert Lipovsky die onder meer keek naar de gevaren van schadelijke software zoals trojans. Hij deed onderzoek naar wie de daders zijn achter aanvallen, wat hun motieven zijn en wat de overeenkomsten en verschillen tussen de indringers zijn.

Beluister hier de podcast op Spotify.

Lees ook:

Network Rail, ProRail en Thales testen glasvezels als sensoren

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.