Ans Rietstra finalist in Topvrouw van het Jaar verkiezing

Operationeel directeur bij ProRail Ans Rietstra is een van de drie finalisten uit tien genomineerden voor de Topvrouw van het Jaar verkiezing. De jaarlijkse prijs is een initiatief van de gelijknamige stichting en bedoeld om topvrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven een platform te geven om rolmodel te zijn.

Ans Rietstra was eerst gemeentesecretaris en hoofdcommissaris voordat zij aan de slag ging bij ProRail. Als Chief Operational Officer is zij verantwoordelijk voor 7000 km spoorlijn, 400 stations en 4750 medewerkers. Jaarlijks investeert ProRail 2,5 miljard euro in het spoor. Rietstra neemt het op tegen Marit van Egmond, algemeen directeur van Albert Heijn/Delhaize en Janine Vos bestuurder bij de Rabobank.

Durf en leiderschapsstijl

De winnaar wordt gekozen door een vijfkoppige jury onder leiding van Jet Bussemaker. In een persoonlijke presentatie zullen de finalisten begin september de juryleden ervan proberen te overtuigen dat zij de titel Topvrouw van het jaar 2021 het meest verdienen. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de behaalde resultaten, maar beoordeelt de jury vooral de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren zijn bij de keuze voor de winnares doorslaggevend.

Naast Jet Bussemaker (voormalig minister van OCW, sinds 2018 als hoogleraar verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum) bestaat de jury dit jaar uit Rianne Letschert, Rector Magnificus Maastricht University (Topvrouw van het Jaar 2019), Mariëlle Bartholomeus, Lid Raad van Bestuur RIVAS Zorggroep (Topvrouw van het Jaar 2020), Jacques van den Broek, directeur Randstad Holding en Eelco Hoekstra, directeur Vopak.

De bekendmaking van de winnaar vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 30 september in Theater Amsterdam.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “Ans Rietstra finalist in Topvrouw van het Jaar verkiezing”

asierts|17.09.21|22:48

Hopelijk valt kort voor de uitslag het spoorwegnet opnieuw stil. Dan weten we allemaal weer wat voor belachelijke onzin dit hele activistisch-feministische inclusiviteitscircus is.
ProRail is verworden tot een speelbal van politieke lariekoek met doorgeslagen managementwaan. Binnenkort zal een directeur wel een niet-blanke transgender moeten zijn die academische ervaring heeft met modelspoor. Lego mag ook. Serieuze spoorkennis strekt niet tot aanbeveling.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.