Steven van Weyenberg, D66-kamerlid, foto: ANP

Steven van Weyenberg vervangt Stientje van Veldhoven in demissionair kabinet

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

D66-Kamerlid Steven van Weyenberg volgt Stientje van Veldhoven op als staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Afgelopen vrijdag maakte het ministerie bekend dat Van Veldhoven uit het kabinet stapt omdat ze een nieuwe baan heeft. De nieuwe staatssecretaris wordt op 10 augustus beëdigd door de koning.

Verder werden ook twee andere vacatures in het demissionair kabinet ingevuld. Tom de Bruijn (D66) wordt minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en VVD-Kamerlid Dennis Wiersma wordt staatssecretaris voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Nieuwe baan

Van Veldhoven gaat op 1 september aan de slag als vice-president/directeur bij het World Resources Institute. WRI is een wereldwijd opererende non-profitorganisatie in Washington die praktische oplossingen onderzoekt en realiseert die de kwaliteit van leven van mensen en de natuur verbeteren.

Lees ook:

Staatssecretaris Van Veldhoven stapt uit demissionair kabinet

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.