De 15G trams van treinfabrikant CAF waarmee het GVB gaat rijden

Vervoerregio Amsterdam verlengt veiligheidscertificaat GVB

De 15G trams van treinfabrikant CAF waarmee het GVB gaat rijden

De Vervoerregio Amsterdam heeft vorige maand opnieuw het veiligheidscertificaat Wet lokaal spoor (Wls) afgegeven aan GVB. De Wet lokaal spoor (Wls) schrijft voor dat een vervoerder moet beschikken over een veiligheidscertificaat. Anders mag de dienstregeling niet worden uitvoeren.

Secretaris-directeur Thea de Vries van de Vervoerregio Amsterdam: “Wij als opdrachtgever toetsen elke vijf jaar of GVB voldoet aan alle eisen die er gesteld worden. Dit geldt specifiek voor het gebied van veiligheid op en rond het spoor.” Ze geeft aan dat na een grondig onderzoek in samenwerking met de Inspectiedienst Leefomgeving en Transport is vastgesteld dat GVB “hier ruimschoots aan alle eisen voldoet”. Het certificaat is met een duur van vijf jaar verlengd. Dit certificaat geldt ook voor de verkeersleiding van GVB.

Veiligheid

“Juist in coronatijd is het nog belangrijker om niet alleen te vertrouwen, maar echt zekerheid te hebben dat we veiligheid hoog in vaandel hebben”, legt de Vries uit. “Niet alleen in exploitatie, maar ook sociale veiligheid en veiligheid op gebied van gezondheid. GVB neemt zijn verantwoordelijkheid op al deze gebieden. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.” Ze geeft aan dat de komende tijd ook op andere gebieden de samenwerking hierin wordt opgezocht.

Volgens Claudia Zuiderwijk, algemeen directeur bij GVB is het opnieuw afgeven van het veiligheidscertificaat een waardering voor al het harde werk dat medewerkers elke dag leveren. “Wij waarderen de grote blijk van vertrouwen van onze opdrachtgever, de Vervoerregio Amsterdam, in de manier waarop wij de dienstregeling verzorgen in en rond Amsterdam. Het waarborgen van de veiligheid voor onze medewerkers en reizigers is altijd onze eerste prioriteit.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.