Ook BAM schrapt dividend vanwege coronacrisis

BAM schrapt zijn voorstel voor de uitkering van dividend en trekt de verwachtingen voor dit jaar in vanwege de coronacrisis. Daarnaast gaat het bedrijf in de kosten snijden om de financiële buffers te versterken.

Volgens BAM is het onvermijdelijk dat de resultaten geraakt zullen worden door de virusuitbraak en de maatregelen om de ziekte in te dammen. In Nederland en Duitsland gaan de meeste werkzaamheden nog door, maar wel op een lager pitje. In België werden verschillende bouwlocaties stilgelegd, waaronder een aantal spoorprojecten van het Belgische BAM Contractors. In Groot-Brittannië wordt sinds deze week op een aantal projecten het werk weer hervat. In Ierland is het werk op verzoek van de overheid stilgelegd.

Kosten besparen

BAM zet het mes in alle kosten die niet noodzakelijk worden geacht, zoals externe adviseurs. Verder heeft het hoogste management ingestemd met een verlaging van het loon met 20 procent zolang de pandemie duurt. Het bedrijf zegt dat het nog onmogelijk is om in te schatten wat de uiteindelijke impact zal zijn van het virus op de resultaten.

De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van BAM die op 15 april gepland staat, gaat volgens het bedrijf in aangepaste vorm door. Er wordt een dringend beroep op aandeelhouders gedaan om niet fysiek aanwezig te zijn, maar vooraf via een volmacht te stemmen en vragen te stellen.

(Bron: ANP)

Lees meer in ons Dossier over het coronavirus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.