ProRail-topman Pier Eringa, foto: ProRail

Pier Eringa voorzitter NGinfra

Voormalig ProRail-directeur Pier Eringa is de nieuwe voorzitter van het Bestuur van de Stichting Next Generation Infrastructures (NGinfra). NGinfra is het kennisplatform van Alliander, Havenbedrijf Rotterdam, ProRail, Rijkswaterstaat, Schiphol en Vitens.

Binnen dit samenwerkingsverband delen en ontwikkelen zes grote infrabeheerders kennis en passen deze toe om de infrastructuur te bieden die past bij de samenleving nu en in de toekomst.  Eringa volgt Ronald Paul (operationeel directeur Havenbedrijf Rotterdam) op, die sinds 2017 voorzitter was van het NGinfra Bestuur. Met Pier Eringa heeft NGinfra naar eigen zeggen een ervaren voorzitter aan het roer, die de ambitie van NGinfra om zich te ontwikkelen tot dé gezaghebbende gesprekspartner over infrastructuur mede kan realiseren.

Infrastructuur als totaalsysteem

“Met Pier Eringa kan NGinfra een flinke stap zetten om zich te profileren als platform met een brede langetermijn visie op de infrastructuur als totaalsysteem”, aldus Aernout van der Bend, algemeen directeur van NGinfra. “De transitie die onze samenleving doormaakt, hebben effect op alle infrastructuren.”

Pier Eringa: “De silogerichte besluitvorming over infrastructuur past niet meer bij de vraagstukken waar we voor staan. Infrastructuur is de basis waarop onze samenleving functioneert. Niet alleen van waarde voor de economie, maar voor ons hele leven. Als voorzitter van NGinfra zal ik me hard maken voor het cruciale belang van alle infrastructuren.”

Overstap

Pier Eringa maakte september vorig jaar de overstap van ProRail naar Transdev Nederland, onderdeel van een internationaal mobiliteitsbedrijf. Eringa was president-directeur van ProRail sinds 2015 en is nu algemeen directeur bij Transdev.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “Pier Eringa voorzitter NGinfra”

Kom Mentor|22.01.20|20:50

En zo blijft het Nederlandse spoor opgezadeld met NS-predikat Eringa.
Dit is echt slecht nieuws voor alle particuliere vervoerders in Nederland…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Pier Eringa voorzitter NGinfra | SpoorPro.nl
ProRail-topman Pier Eringa, foto: ProRail

Pier Eringa voorzitter NGinfra

Voormalig ProRail-directeur Pier Eringa is de nieuwe voorzitter van het Bestuur van de Stichting Next Generation Infrastructures (NGinfra). NGinfra is het kennisplatform van Alliander, Havenbedrijf Rotterdam, ProRail, Rijkswaterstaat, Schiphol en Vitens.

Binnen dit samenwerkingsverband delen en ontwikkelen zes grote infrabeheerders kennis en passen deze toe om de infrastructuur te bieden die past bij de samenleving nu en in de toekomst.  Eringa volgt Ronald Paul (operationeel directeur Havenbedrijf Rotterdam) op, die sinds 2017 voorzitter was van het NGinfra Bestuur. Met Pier Eringa heeft NGinfra naar eigen zeggen een ervaren voorzitter aan het roer, die de ambitie van NGinfra om zich te ontwikkelen tot dé gezaghebbende gesprekspartner over infrastructuur mede kan realiseren.

Infrastructuur als totaalsysteem

“Met Pier Eringa kan NGinfra een flinke stap zetten om zich te profileren als platform met een brede langetermijn visie op de infrastructuur als totaalsysteem”, aldus Aernout van der Bend, algemeen directeur van NGinfra. “De transitie die onze samenleving doormaakt, hebben effect op alle infrastructuren.”

Pier Eringa: “De silogerichte besluitvorming over infrastructuur past niet meer bij de vraagstukken waar we voor staan. Infrastructuur is de basis waarop onze samenleving functioneert. Niet alleen van waarde voor de economie, maar voor ons hele leven. Als voorzitter van NGinfra zal ik me hard maken voor het cruciale belang van alle infrastructuren.”

Overstap

Pier Eringa maakte september vorig jaar de overstap van ProRail naar Transdev Nederland, onderdeel van een internationaal mobiliteitsbedrijf. Eringa was president-directeur van ProRail sinds 2015 en is nu algemeen directeur bij Transdev.

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “Pier Eringa voorzitter NGinfra”

Kom Mentor|22.01.20|20:50

En zo blijft het Nederlandse spoor opgezadeld met NS-predikat Eringa.
Dit is echt slecht nieuws voor alle particuliere vervoerders in Nederland…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.