Flixtrain_perron, bron: Flixtrain

FlixTrain haalt financiering binnen voor uitbreiding naar Frankrijk en Zweden

De Duitse mobiliteitsaanbieder FlixMobility – het moederbedrijf van FlixBus – heeft in een nieuwe financieringsronde vermogen binnengehaald dat onder meer gebruikt wordt om FlixTrain uit te breiden. De hoogte van het bedrag is niet bekend gemaakt.

De mobiliteitsaanbieder probeert naast Duitsland in verschillende Europese landen ook voet aan de grond te krijgen in de spoormarkt. Het heeft zelfs al toestemming gevraagd om te rijden op treinpaden in Frankrijk en Zweden. Het bedrijf hoopt door de geplande liberalisering van het spoorvervoer meer voet aan de grond te krijgen in het Europese spoorvervoer. Door het Vierde Spoorpakket zal onderhands gunnen alleen nog onder voorwaarden mogelijk zijn, wat dus ook mogelijkheden biedt voor private treinvervoerders. Daarnaast wil FlixTrain ook verder groeien in Duitsland.

Busvervoer

De opbrengsten van de nieuwe financieringsronde worden niet alleen voor het treinvervoer ingezet. Naast bussen en treinen, wil FlixMobility deelauto’s gaan aanbieden. Het bedrijf wil een platform lanceren om ritten te delen, die een aanvulling kunnen zijn op de al bestaande FlixBus- en FlixTrain-netwerken.

Bij de laatste investeringsronden waren onder andere TCV en Permira betrokken, twee grote private equity-ondernemingen. Deze twee staan erom bekend dat ze technologiebedrijven steunen. Daarnaast heeft HV Holtzbrink Ventures opnieuw geïnvesteerd, ditmaal samen met de Europese Investeringsbank (EIB). Topmannen van TCV en Permira zijn ook toegetreden tot de Raad van Bestuur van de Duitse mobiliteitsaanbieder.

Mobiliteitsplatform

FlixMobility profileert zich niet als vervoerder, maar als een mobiliteitsplatform. Het bedrijf heeft zelf geen voertuigen in eigendom, maar werkt steeds samen met andere partijen. “Door onze partnerschappen met onder andere TCV en Permira, kunnen wij onze groei versnellen en zo slimme en groene reizen aanbieden aan reizigers via FlixBus, FlixTrain en binnenkort ook FlixCar”, aldus mede-oprichter Jochen Engert..

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.