Chris Verstegen van ProRail, foto: ProRail

Chris Verstegen gaat omvorming ProRail tot zbo leiden

Chris Verstegen is per 1 maart door de raad van bestuur van ProRail benoemd tot programmadirecteur Positionering ProRail. Vanuit die rol is hij verantwoordelijk voor de zorgvuldige omvorming van ProRail tot zelfstandig bestuursorgaan (zbo).

Voor zijn benoeming tot programmadirecteur Positionering ProRail was Chris Verstegen zeven jaar hoofd Innovatie bij ProRail. Directeur Pier Eringa van ProRail: “Chris en zijn afdeling hebben de afgelopen jaren bijzondere dingen voor elkaar gekregen. We zijn als ProRail innovatiever dan ooit, zijn daar ook zichtbaar op geworden en krijgen er waardering voor van onze omgeving.”

Uitdagende operatie

John Voppen, operationeel directeur bij ProRail, is erg blij met de benoeming: “De zbo-vorming is een uitdagende en belangrijke operatie voor ProRail. Door zijn brede ervaring binnen ProRail en zijn eerdere ervaring bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kan Chris beide werelden goed aan elkaar verbinden.”

Met de omvorming van de spoorwegbeheerder van bv tot zbo valt de spoorbeheerder onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het ministerie verwacht zich zo beter te kunnen verantwoorden naar de Tweede Kamer en meer te kunnen op de financiën en de prestaties van ProRail.
De omvorming van bv tot zbo moet in 2021 zijn afgerond.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.