NS-directeur Roger van Boxtel

Roger van Boxtel benoemd tot bestuurslid CER

NS-topman Roger van Boxtel is donderdag benoemd tot bestuurslid van de Community of European Railway and Infrastructure Companies (CER). De benoeming van Van Boxtel is voor een periode van twee jaar.

De CER is de koepelorganisatie voor Europese spoorwegmaatschappijen. Deze organisatie vertegenwoordigt onder andere de belangen van haar leden bij de totstandkoming van Europese wet- en regelgeving. Inmiddels bestaat de CER uit meer dan 70 leden uit de Europese Unie, Noorwegen, Zwitserland maar ook landen die kandidaat zijn voor de EU zoals Macedonië, Montenegro, Servië en Turkije.

Kansen voor spoorsector

Roger van Boxtel: “Het is belangrijk dat Nederland op het hoogste niveau in Europa invloed neemt op de ontwikkelingen op het spoor. We staan voor grote uitdagingen. De CO2-uitstoot moet naar beneden en de trein is de meest duurzame vorm van vervoer. Vorig jaar steeg het aantal kaartjes dat in Nederland verkocht is voor internationale treinreizen met maar liefst tien procent.”

“Er ligt een kans voor het spoor om vluchten op korte afstanden te vervangen. Om die kans te verzilveren willen we betere Europese verbindingen aanbieden, sneller, met minder overstappen en meer boekingsgemak. Daarvoor is het essentieel dat we meer gaan samenwerken ook met de goederenvervoerders en infrabeheerders. Ik begrijp dat het allemaal niet over één nacht ijs geregeld is, maar ik ga me hier persoonlijk hard voor maken. Laten we ermee beginnen om als Europese spoorwegmaatschappijen meer ambitie te tonen.”

Bestuur

Het bestuur van de CER bestaat naast Roger van Boxtel verder uit onder andere Richard Lutz, president-directeur van Deutsche Bahn en Guillaume Pepy, president directeur van het Franse SNCF. Naast van Boxtel is vandaag ook Sophie Dutordoir, president-directeur van het Belgische NMBS benoemd in het bestuur van de CER.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.