Ondertekening samenwerkingscontract Ricardo en RailAlert

Ricardo bevoegd voor certificering werkplekbeveiligingsmiddelen

Bron: RailAlert

Ricardo Certification is nu bevoegd om namens stichting RailAlert werkplekbeveiligingsmiddelen zoals kortsluitlansen en hekwerken voor de spoorinfrastructuur te certificeren. De partijen hebben daarvoor dinsdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Stichting RailAlert werkte eerst met HHC/DRS Certificeringen, maar na een heroriëntering liet dit bedrijf weten niet meer beschikbaar te zijn voor certificering van beveiligingsmiddelen. “Met de samenwerking tussen RailAlert en Ricardo Certification hebben aanbieders van werkplekbeveiligingsmiddelen naast Dekra Rail weer een optie voor certificering.”

Gecertificeerde beveiligingsmiddelen

In 2014 heeft de spoorinfrabranche, verenigd in het bestuur van Stichting RailAlert, besloten om alleen nog met gecertificeerde werkplekbeveiligingsmiddelen te werken. Van deze producten is namelijk onafhankelijk vastgesteld dat deze voldoen aan de veiligheids- en kwaliteitseisen.

Leveranciers en fabrikanten van producten bieden deze ter certificering aan. Onafhankelijke instellingen toetsen ze om vast te stellen of de kwaliteit en veiligheid gewaarborgd kunnen worden. De werkkamer Productcertificering van RailAlert is verantwoordelijk voor de eisen waaraan de mobiele beveiligingsmiddelen moeten voldoen.

Tram- en metrospoor

Meer dan twintig middelen zijn tegen aanrijdgevaar gecertificeerd namens RailAlert. Het gaat om producten zoals kortsluitlansen, hekwerken voor fysieke afscherming en installaties voor gegarandeerde waarschuwing. Naar verwachting zullen er in de toekomst ook werkplekbeveiligingsmiddelen voor gebruik op tram- en metrospoor en middelen die beschermen tegen elektrocutie namens RailAlert gecertificeerd worden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.