Jo Urlings voorzitter Branchevereniging Werkplekbeveiligingsbedrijven Railinfra

Nieuwe voorzitter brancheorganisatie werkplekbeveiliging rail

Jo Urlings is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Branchevereniging Werkplekbeveiligingsbedrijven Railinfra. Het bestuur van de organisatie heeft op 22 augustus met hem de laatste details afgerond voor zijn benoeming tot onafhankelijk voorzitter.

Urlings kent alle ins en outs van de railbranche door alle functies die hij tijdens zijn loopbaan heeft vervuld. Hij was onder andere oprichter van het eerste werkplekbeveiligingsbedrijf in Nederland en meer dan tien jaar Marketingdirecteur bij BAM Rail.

Daarna was hij vijf jaar de President van de Europese Spooraannemers Vereniging EFRTC. Hij heeft zich in die hoedanigheid onder meer ingezet voor de voltooiing van de ‘CEN-norm 16704, Safety on Track During Work’, de internationale norm voor werkplekveiligheid aan het spoor. Hij is inmiddels met zijn werkzaamheden voor de BWR begonnen.

Brancheorganisatie

BWR is de Brancheorganisatie voor Werkplekbeveiligingsbedrijven en Personeelstellers in de Railinfra en vertegenwoordigt meer dan zeventig procent van al het veiligheidspersoneel. De BWR heeft zitting in alle werkkamers van RailAlert. Het bestuur is blij met de komst van Urlings en verwacht met hem een herkenbaar aanspreekpunt te hebben in de railinfrabranche.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.