Foto spoorwegovergang Verebus

Royal HaskoningDHV neemt railactiviteiten Verebus over

Royal HaskoningDHV neemt alle medewerkers en projecten van de railunit van Verebus over. Met deze overname versterkt het bedrijf haar positie op de groeiende railmarkt. Verebus is onderdeel van het Duitse bedrijf TÜV NORD. De Duitse onderneming besloot om een nieuwe eigenaar te vinden voor de Nederlandse railactiviteiten.

Alle railmedewerkers en -projecten gaan vanaf 1 augustus over naar Royal HaskoningDHV’s bestaande railunit. De medewerkers werken nu in Rijswijk, Utrecht en Zwolle. Hun nieuwe standplaatsen worden Den Haag, Utrecht en Amersfoort. Met de overname van Verebus beschikt Royal HaskoningDHV nu over alle vier de ProRail-erkenningen en kwalificeert zich hiermee voor grote integrale ProRail-projecten.

Overname

“Met deze acquisitie sorteren we voor op de verwachte groei van de railmarkt in Nederland aangejaagd door investeringen in duurzame mobiliteit door overheden en vervoersbedrijven”, zegt directeur Anton van der Sanden van Royal HaskoningDHV Nederland.

“Wij verwelkomen het Verebus-railteam van experts in treinbeveiliging. Zij zijn een complementaire aanvulling op ons railteam, waardoor wij ons nu kwalificeren voor de grote, integrale railprojecten. Samen zijn we in staat om treinreizigers en metrogebruikers een veilige en betrouwbare reis te geven waarbij de infrastructuur optimaal wordt gebruikt.”

Integraal railteam

“Wij zijn bijzonder enthousiast dat we onderdeel worden van een integraal railteam met alle mogelijkheden ons te verbreden, mee te gaan in de digitale transformatie van het bedrijf en samen te werken aan de grote, uitdagende railprojecten”, aldus manager Ilan Staas van de railunit van Verebus.

Het nieuwe railteam gaat zich in eerste instantie richten op de Nederlandse markt. Op langere termijn is het de ambitie om aan de slag te gaan in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. Er zijn geen financiële details van de overname bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.