Treinstation Utrecht Centraal

Movares behaalt nettowinst van 4,9 miljoen euro in 2016

Movares heeft in 2016 een nettoresultaat van 4,9 miljoen euro behaald. Dat is 1,5 miljoen euro minder dan in 2015 (6,4 miljoen euro). Het ingenieursbureau kampte in een deel van de markten waarin het opereert met lastige marktomstandigheden, waardoor de totale bedrijfsopbrengsten daalden met 3,7 miljoen euro. In de spoormarkt was in 2016 sprake van een stijgende omzet.

Het opdrachtvolume steeg in 2016 met 15 procent ten opzichte van 2015. “De orderportefeuille is daarmee goed gevuld en dat biedt een goede uitgangspositie voor 2017”, aldus Movares.

Mobiliteit en infra

Movares besloot in 2006 om zich te verbreden naar de mobiliteits- en inframarkt. Tot dat moment richtte het ingenieursbureau zich specifiek op de railinframarkt. Door marktverbreding zijn klanten als gemeentes, provincies, waterschappen, GWW-aannemers, Rijkswaterstaat, TenneT en energiebedrijven belangrijker geworden voor Movares. De nieuwe aanpak zorgde voor positieve resultaten, want een belangrijk deel van de behaalde omzet kwam in 2016 uit nieuwe klantgroepen.

Movares wil in 2017 groeien in “toegevoegde waarde, winstgevendheid en in aantallen medewerkers”. De organisatie heeft extra specialisten nodig die “een trekkersrol vervullen in bepaalde marktsegmenten en jonge talenten opleiden tot vakspecialist”.

Jaarcijfers Movares 2016          Bron: Movares

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.