‘Besluit omvorming ProRail onzorgvuldig en onfatsoenlijk’

Het besluit om van ProRail een publieke organisatie te maken is onzorgvuldig en onfatsoenlijk. Dat zegt voorzitter Godelieve Kok van de ondernemingsraad van ProRail. “We hebben vorige maand met staatssecretaris Dijksma afgesproken dat er eerst een onderzoek zou komen naar de gevolgen van een structuurverandering van ProRail. Er wordt nu niet gedaan wat was afgesproken.” Meerdere bronnen meldden dat het kabinet vrijdag akkoord zou zijn gegaan met het voorstel van de staatssecretaris om van ProRail een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) onder het ministerie van Infrastructuur te maken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Besluit omvorming ProRail onzorgvuldig en onfatsoenlijk’ | SpoorPro.nl

‘Besluit omvorming ProRail onzorgvuldig en onfatsoenlijk’

Het besluit om van ProRail een publieke organisatie te maken is onzorgvuldig en onfatsoenlijk. Dat zegt voorzitter Godelieve Kok van de ondernemingsraad van ProRail. “We hebben vorige maand met staatssecretaris Dijksma afgesproken dat er eerst een onderzoek zou komen naar de gevolgen van een structuurverandering van ProRail. Er wordt nu niet gedaan wat was afgesproken.” Meerdere bronnen meldden dat het kabinet vrijdag akkoord zou zijn gegaan met het voorstel van de staatssecretaris om van ProRail een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) onder het ministerie van Infrastructuur te maken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.