Jeannette Baljeu

Jeannette Baljeu wordt nieuwe voorzitter Railforum

Jeannette Baljeu volgt waarschijnlijk eind dit jaar Cees Tommel op als voorzitter van het kennisnetwerk Railforum. Het bestuur draagt haar op 21 april unaniem voor aan de leden, zo blijkt uit de vergaderstukken voor de ledenvergadering. De eerste reacties van leden en externe relaties zijn zeer positief.

Jeannette Baljeu (48 jaar) is een ervaren bestuurder die volgens Railforum bekend staat als “verbindend, ondernemend en besluitvaardig”. Als wethouder van Rotterdam voor haven, verkeer en vervoer, regionale economie (2010-2014) en organisatie, verkeer en vervoer (2006-2009) heeft zij ruime ervaring opgedaan op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

Voorzitter Railforum

De topvrouw was verantwoordelijk voor complexe projecten als de bouw van centraal station Rotterdam en Randstadrail en de invoering van de OV-chipkaart. Bestuurlijk was zij verantwoordelijk voor de Rotterdamse haven en luchthaven. Baljeu is werkzaam als algemeen directeur van SBRCURnet, het kennisnetwerk voor de bouwsector. Daarnaast is ze vicevoorzitter van het VVD-hoofdbestuur.

De komende maanden wordt zij als bestuurslid ingewerkt en kan mede vorm geven aan de nieuwe koers van Railforum dat in 2017 25 jaar bestaat. Baljeu volgt op 6 december Cees Tommel formeel op als voorzitter. Cees was de afgelopen 6 jaar voorzitter van Railforum en is directeur van de Rotterdamse Mobiliteit Centrale.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.