Wieneke Buurman, directeur communicatie, ProRail

ProRail krijgt nieuwe directeur communicatie

Wieneke Buurman wordt per 1 september de nieuwe directeur communicatie van ProRail. Zij volgt Michiel Haighton op, die sinds juni 2014 waarnemend directeur is. Buurman staat op dit moment aan de leiding van GP-Staffing, een consultancy-organisatie voor bestuurlijke vraagstukken. Daarvoor was zij wethouder.

Buurman heeft jarenlange ervaring in diverse communicatiemanagement-functies, onder meer bij Endemol, de Rabobank, provincie Gelderland en gemeente Nijmegen. Ook was zij tot eind vorig jaar als lid van het Hoofdbestuur van de VVD verantwoordelijk voor alle in- en externe communicatie van die partij.

Carrière

Haar carrière is zij begonnen als woordvoerder bij NS, later werd zij manager communicatie bij het toenmalige NS Verkeersleiding. Buurman volgt Michiel Haighton op, die de functie sinds juni 2014 waarnemend invult.

Wieneke is een ervaren manager met veel oog voor persoonlijke ontwikkeling en samenwerking. “Haar bestuurlijke achtergrond, ervaring in communicatiemanagement en haar jarenlange ervaring bij NS komen goed van pas in onze organisatie”, zegt directeur Pier Eringa. “Ik ben ervan overtuigd dat zij samen met de afdeling de communicatie van ProRail nog verder zal professionaliseren en wens haar heel veel succes in deze nieuwe functie.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.