Lloyd's Register

Lloyd’s Register Rail overgenomen door Ricardo Rail

De gehele Raildivisie van Lloyd’s Register (LR) (ongeveer 450 medewerkers) zal per 1 juni 2015 overgaan naar het Engelse bedrijf Ricardo Ltd. Ricardo is een wereldwijde leverancier van hoogwaardige engineering en (milieu)adviesdiensten aan onder meer de automobiel- en railindustrie. Met deze overname wil Ricardo haar diensten op het gebied van rail uitbreiden.

“Het samenbrengen van de kennis en kunde van Ricardo en de Raildivisie van LR stelt ons in staat om onze diensten te verbreden en beschikbaar te stellen aan een wereldwijde groep van klanten”, zegt Gert Liefting, Managing Director – Lloyd’s Register Rail Europe B.V.

Certificering

Alle medewerkers binnen de Raildivisie van LR zullen vanaf bovengenoemde datum deel uitmaken van Ricardo Rail. Alle lopende contracten op het gebied van onafhankelijke toetsing en certificering zullen worden ondergebracht in Ricardo Certification.

“De samenwerking met onze partners verandert door deze overname niet”, licht Liefting toe. “Alle lopende projecten en contractuele verplichtingen worden voortgezet door en met onze technische professionals.”

Technologie

Ricardo staat bekend om haar innovatieve en tailormade aanpak bij de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën voor de industrie. Liefting: “Onder de naam van Ricardo Rail zullen wij onze diensten verder uitbreiden met nieuwe producten en technologieën die Ricardo heeft ontwikkeld voor onder meer high performance voertuigen, motorsport en de ontwikkeling van schone energie.”

Ricardo bestaat sinds 1915 en viert dit jaar haar 100-jarige bestaan. Van oorsprong heeft het bedrijf een sterke focus op de ontwikkeling van producten (o.a. motoren en aandrijflijnen) tegen specifieke klanteisen en -wensen. Wereldwijd biedt Ricardo werk aan meer dan 2000 ingenieurs en consultants verspreid
over vestigingen in de UK, Duitsland, Tsjechië, Noord-Amerika, Azië en Zuid-Afrika.

Integratie

Tot 1 juni 2015 zullen er diverse integratietrajecten lopen, meldt Lloyd’s Register. Het huidige Management Team in Utrecht blijft daarbij volledig in functie. Vanaf 1 juni zal Lloyd’s Register Rail Europe B.V. opereren onder de naam Ricardo Nederland B.V.

Liefting: “Onder deze nieuwe naam blijven wij onze klanten van dienst zijn zoals ze van ons gewend zijn. Daarnaast hebben we er veel vertrouwen in dat onze dienstverlening verbreed en verdiept kan worden door de inbreng van hoogwaardige kennis door Ricardo, waardoor de toegevoegde waarde voor onze klanten groter wordt.”

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.