‘Nederlands spoor te duur en te ingewikkeld’

Het Nederlandse spoor is duurder en ingewikkelder van opzet dan het Zwiterse spoor. Dat komt mede door het gebruik van veel onderaannemers. dat zegt Paul Blumenthal die verantwoordelijk is geweest voor de planning, besluitvorming en invoering van het Zwitserse spoorplan ‘Bahn 2000’.

Spoorwegen

Blumenthal zegt in NRC Next dat het niet klopt dat het Zwitserse spoornet vele malen duurder is. De extra kosten die de Zwitserse spoorwegen maken komen vooral voort uit de aanleg van vele viaducten en tunnels die nodig zijn in een berggebied.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Nederlands spoor te duur en te ingewikkeld’ | SpoorPro.nl

‘Nederlands spoor te duur en te ingewikkeld’

Het Nederlandse spoor is duurder en ingewikkelder van opzet dan het Zwiterse spoor. Dat komt mede door het gebruik van veel onderaannemers. dat zegt Paul Blumenthal die verantwoordelijk is geweest voor de planning, besluitvorming en invoering van het Zwitserse spoorplan ‘Bahn 2000’.

Spoorwegen

Blumenthal zegt in NRC Next dat het niet klopt dat het Zwitserse spoornet vele malen duurder is. De extra kosten die de Zwitserse spoorwegen maken komen vooral voort uit de aanleg van vele viaducten en tunnels die nodig zijn in een berggebied.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.