Metro M7 van MIVB

Brusselse MIVB-medewerker die metro-incident filmde, krijgt massaal steun van collega’s

De Brusselse MIVB-medewerker die vrijdag 14 januari filmde dat een jongeman een vrouw voor de metro duwde, hangt mogelijk een straf boven het hoofd. Ten onrechte, vinden zijn collega’s. Een petitie om hem te steunen, is ruim 1600 keer getekend. 

MIBV zegt in een reactie dat het nog niet zeker is dat hij straf krijgt. Het incident vond afgelopen vrijdag rond 19.45 uur plaats. Bewakingscamera’s in het metrostation registreerden hoe een 23-jarige man een vrouw op de metrosporen duwde net toen een metro het station binnenreed. De bestuurder kon net op tijd een noodstop uitvoeren en een aanrijding voorkomen. De man ontsnapte via het spoor, maar kon later alsnog worden aangehouden.

Het incident werd met een mobiele telefoon gefilmd door een medewerker van MIVB. De video kwam terecht bij andere MIVB-medewerkers en vervolgens bij journalisten. De beelden werden ook gedeeld op sociale media en maakten veel los.

Onderzoek

Ov-bedrijf MIVB onderzoekt welk aandeel de filmende medewerker had in de verspreiding van de beelden. Hij heeft mogelijk de privacy geschonden of het strafrechtelijk onderzoek naar het voorval geschaad. Hij is op sinds zaterdag geschorst, in afwachting van een evaluatie van de directie. Meer dan 1600 mensen roepen de MIVB op de medewerker niet te hard aan te pakken. Ze hebben een petitie getekend die onder het personeel circuleert.

De MIVB-medewerker die het incident filmde is maandag gehoord, maar andere elementen moeten nog worden geanalyseerd om zijn deel van de verantwoordelijkheid te bepalen. Het gaat dan om juridische zaken zoals de bescherming van gegevens, de privésfeer en het geheim van het onderzoek.

Volgens Nieuwsblad.be is de desbetreffende medewerker een verkeersleider. MIVB wil dit na navraag door zustervakblad RailTech.be echter niet bevestigen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: ANP

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.