HTM beachtram, foto: HTM/Chris Westerduin (Middel)

HTM rijdt vanaf donderdag met Beachtram naar Scheveningen

Haagse stadsvervoerder HTM gaat vanaf donderdag op tramlijn 1 met de HTM Beachtram rijden. De vervoerder wil de reizigers in de tram, die tussen Delft Tanthof en Scheveningen Noord rijdt, een positief gevoel geven in coronatijd.

HTM heeft de buitenkant laten bestickeren met een vrolijk en opvallend strandtafereel met woordgrappen. In de tram zelf zijn vrolijke stickers aangebracht op vloeren, wanden en plafond. Er hangen verschillende posters met een QR-code die naar een Spotify-zomerhitlijst gaat. In de Beachtram worden volgens de stadsvervoerder de halteomroepen vooraf gegaan door zeegeluiden.

Idee trambestuurder

De Beachtram is ontstaan als idee van een van HTM’s trambestuurders Natalie Storm. “Om te zorgen dat mensen tijdens het meereizen vrolijk worden en met een goed gevoel uitstappen richting, huis, werk of school. Als de tram komt aanrijden moet je al kunnen zien dat het een vrolijke tram is”, aldus Storm.

HTM wil met reizigers, inwoners en bezoekers van Den Haag en Scheveningen met de Beachtram in de coronapandemie ‘een positief gevoel’ meegeven. Tram 1 is volgens de vervoerder de oudste tramlijn van Nederland. De GTL-tram met nummer 3126, die op het traject rijdt, is dit jaar maar liefst 30 jaar oud.

HTM heeft aan de beachtram een fotowedstrijd gekoppeld. De vervoerder daagt mensen uit om hun leukste strandfoto te delen op Facebook of Instagram met #beachtram. Deelnemers maken kans op twee tickets voor Madurodam, Legoland Discovery Centre of Sea life.

Andere kusttram

HTM startte op 20 juni een pilot met een andere kusttram op lijn 9 onder de naam Strandexpress. Volgens een woordvoerder is deze proef inmiddels afgerond en wordt op dit moment geëvalueerd. Binnenkort worden de resultaten hiervan bekendgemaakt.

Lees ook:

HTM start proef met snelle tramverbinding naar Scheveningen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.