Tram ontspoord na botsing met auto op de Koekoekslaan in Nieuwegein, foto: AS Media

Opnieuw CAF-tram ontspoord in Utrecht

In Nieuwegein ontspoorde zaterdagochtend een tram na een aanrijding met een auto. Het is de tweede keer in korte tijd dat een van de nieuwe CAF-trams van het Utrechtse vervoersbedrijf ontspoort na een aanrijding met een auto.

De bestuurder van de auto is afgevoerd naar het ziekenhuis. Trambestuurder en reizigers konden de tram ongedeerd verlaten. Volgens woordvoerder openbaar vervoer van de provincie Utrecht Ron van Dopperen is het nog te vroeg om een vergelijking te trekken met de aanrijding in maart op de Uithoflijn.

“Bij de aanrijding bij Galgewaard schampte een bestelauto de tram vanaf de zijkant en hier in Nieuwegein is een auto haaks op de tram ingereden. Verder onderzoek moet uitwijzen of er een verband is”, zegt Van Dopperen tegen RTV Utrecht.

Forse schade

Het ongeval zorgde voor forse schade. De hulpdiensten werden massaal ingezet. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. In de auto zat een persoon bekneld. Brandweerlieden hebben het slachtoffer bevrijd. De toestand van het slachtoffer is niet bekend.

Naast schade aan de voertuigen raakte ook de bovenleiding zwaar beschadigd. Doordat de tram de auto na de aanrijding een stuk meesleurde, is er ook een bovenleidingmast gesneuveld. Een groot deel van het weekend was er geen tramverkeer mogelijk op de route vanwege de herstelwerkzaamheden.

Woordvoerder Ron van Dopperen legde zaterdag uit wat er gebeurd is:

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.